Известие

Collapse
No announcement yet.

Нужен ли е така начерения Canister

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нужен ли е така начерения Canister

Днеска реших да разгледам какво точно представлява тоя "филтър" с въглен дето с клапан пуска бензинови пари в колекторите.....намира се под предния десен калник, в горната му част - едно синьо маркуче влиза и излиза от него - идва от резервоара, влиза в тая кутия, и излиза с втория си край към колекторите, където клапан го пропуска на определени интервали......както някой вече знаят, купих си рама с табло с лява дирекция, и почнах да си го правя както ми е кеф, амбицирал съм се да го направя "най" в едно отношение.....че понеже това място където стои тая джаджа ще пасне да сложа една друга джаджа, която е с кажи речи същия обем, искам да питам това само роля на одушник на резервоара ли играе, независимо дали тия пари, или липсата им мат някакво значение за двигателя - не мисля че имат, през алфадиага гледам кога ми се отваря тоя клапан и ги изпуска, на неопределени интервали е, понякога минават 2-3 минути преди да отвори - не знам точно от какво се влияе.....идеята ми е да дам тия маркучи или "на късо" или просто да ги махна, клапана под колекторите не е задължително да го махам мисля, ще проверя на откачен маркуч дали ще отчита и дали се влияе от налягането в резервоара......но така или иначе това ще го махам че там ще ми пречи.....
    На първата снимка е въпросната кутия с отпрано дъно, оттам ми се видя най лесно проникването....втората е поглед отдолу - решетчица и дунапренче.....после следват метална решетчица и въпросните въглища - не горят, пробвах го.....на следващата снимка е това което остава след като въглена се изсипе - на следващата се вижда кръглия отдушник, и двата изхода - от единия идва от резервоара, от другия праща към колекторите......последната снимка е като е махнато всичко, и снимано пак отдолу - вляво е отвора за отдушника, вдясно са двата изхода......
    Така както ми се чини ще мина и без него......
    Attached Files
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Ники изобщо не ти трябва този клапан по принцип Иам една такава постановка че освен от изгорелите газове колите излъчват емисии и от отдушниците на резервоарите ,които също така за доста вредни )същотот е и с маслените пари) за това се подават в двигателя за да се изгорят с горивовъздушната смес по този начин колите стават по екологично чисти. Само не съм разглеждал схемата какво кара клапана да отваря и да пуска парите в колектора. Но затапваш отвора на колектора а този край от филтъра който трябва да влезе в колектора може да го отведеш някъде по назад с маркуче или маслоустойчива шлаувка за да не влизат в купето парите от резервоара щото са си токсични.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Можеш да го махнеш, но затвори и тръбата идваща от резервоара (сещай се защо). Клапана го остави да си щрака за да не вкарва грешка евентуално

Comment

Мда, тая гад отива в историята.......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Мда, тая гад отива в историята.......
          Е, не е гад, полезна е. Същото място е предвидено и от другата страна

Comment

Там има модул за централното.....на същото място....

Comment

Там има модул за централното.....на същото място....
              При мен е празно

Comment

А клапана кое е? Нещо не го виждам.
                Някой има ли идея дали може да се изпразни филтъра и пак да се монтира и как?
                Аз бих пробвал да го пробия по средата, да го изпразна и да запуша дупката. Някой правил ли го е ?
                145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                  А клапана кое е? Нещо не го виждам.
                  Някой има ли идея дали може да се изпразни филтъра и пак да се монтира и как?
                  Аз бих пробвал да го пробия по средата, да го изпразна и да запуша дупката. Някой правил ли го е ?
                  Клапана е под всмукателния колектор малко след дросела на ТС. При теб е от лаво на кутията на въздушния филтър.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    Клапана е под всмукателния колектор малко след дросела на ТС. При теб е от лаво на кутията на въздушния филтър.
                    Клапана електрически ли е и ако да на колко волта?

Да не е това ограденото на снимката?
                    Attached Files

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                      Клапана електрически ли е и ако да на колко волта?

Да не е това ограденото на снимката?
                      Да, точно това трябва да е. Въпреки, че не го виждам баш от снимката и от далеч прилича на бърза връзка. Електрически е. 12 волта.
                      Last edited by oem; d.m.y г., 15:08.
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Благодаря ти!
                        Аз обаче не съм видял кабели около този клапан.
                        Явно не съм гледал както трябва
                        При първа възможност ще го погледна

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Извинявам се, аз съм писал за TS а това е Boxer.
                          Клапана е май под калника, проследи маркучите

Comment

Това мяза повече на бърза връзка.....
                            Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                            При мен е празно
                            Ми не знам дали ти е празно, аз досега не съм видял кола да го няма, макар че доста време се чудех какво е.....

Comment

Това мяза повече на бърза връзка.....
                              На второ четене, май ти си прав.
                              При 156 къде е клапана? В подкалника ли?

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Working...
                              X